Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Branný súboj študentov


Branný súboj študentov
V piatok 26. apríla 2019 sa v priestoroch Stredného športového gymnázia Trenčín odohral tretí ročník „Branného súboja študentov“. V tomto roku sa na predmetnej aktivite predstavilo desať tímov z Trenčianskeho kraja, ktorí si zmerali svoje sily v štyroch disciplínach. Študenti sa postupne predstavili v rámci kombinovanej disciplíny, ktorá pozostávala zo stanovišťa topografie, prekážkovej „army“ dráhy, vynesenia zraneného zo zamoreného priestoru a oživovania a ošetrenia zranenej osoby. Ďalšími disciplínami branného súboja boli vedomostný test, streľba na terč a silové disciplíny. Súťaž sa zavŕšila 12 minútovým behom.

Súťažiacich prišli podporiť minister obrany Slovenskej republiky Peter Gajdoš, predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška a zástupca veliteľa Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky brigádny generál Karol Navrátil. V rámci podujatia sa so svojimi ukážkami predstavili príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej Republiky, Čestnej stráže OS SR, vojaci z Práporu podpory velenia Pozemných síl Trenčín s ukážkou sebaobrany a Vojenská polícia s ich štvornohými pomocníkmi. Účastníci, ako aj návštevníci podujatia si taktiež mohli prezrieť vystavenú techniku a výzbroj používanú jednotlivými zložkami OS SR.
Víťazným tímom sa už tretí rok po sebe stal tím Gymnázia Ľudovíta Štúra Trenčín, ktorý okrem vecných cien získal aj jedinečnú možnosť absolvovať 48-hodinový vojenský výcvik prežitia Kemp 2019 v Centre výcviku Lešť.

Celkové poradie:
1.      Gymnázium Ľ. Štúra Trenčín
2.      Stredná odborná škola letecko- technická Trenčín
3.      Stredná športová škola Trenčín
4.      Stredná priemyselná škola Nové Mesto nad Váhom
5.      Stredná odborná škola Trenčín
6.      Stredná odborná škola Púchov
7.      Gymnázium Považská Bystrica
8.      Gymnázium M. R. Štefánika Nové Mesto nad Váhom
9.      Stredná priemyselná škola Dubnica nad Váhom
10.     Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín

Branný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentovBranný súboj študentov

Autor: kpt. Ing. Michal HLOŽKA , Foto: kpt. Ing. Michal HLOŽKA - Dátum: 27.04.2019
Čítanosť: 3356
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share