Akademický rok začal ...


Akademický rok začal ...

Na Regrutačnej skupine Prešov, Personálneho úradu Ozbrojených síl SR sa dňa 24. októbra 2017 začal „Akademický rok 2017/2018“. A to realizáciou prezentácií na dvoch stredných školách v Humennom, na Gymnáziu sv. Jána Zlatoústeho a na Strednej zdravotníckej škole. Hlavnou témou bolo vysokoškolské štúdium na Akadémii ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši, Leteckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach a Fakulte vojenského zdravotníctva Univerzity obrany v Brne.

 
V pripravenej prezentácií príslušníci Regrutačnej skupiny rozoberali podmienky vstupu do OS SR a možnosti vysokoškolského štúdia. Študenti boli informovaní, že dňom nástupu na štúdium budú profesionálnymi vojakmi v prípravnej štátnej službe, čo znamená, že ubytovanie, celodenné stravovanie, učebné pomôcky a iné výhody sú bezplatné a taktiež ako profesionálni vojaci počas štúdia budú poberať služobný plat vo výške minimálnej mzdy. Príslušníci Regrutačnej skupiny taktiež odpovedali na záplavu otázok.

 

Informácie o štúdiu na jednotlivých školách ako aj podmienkach prijatia do štátnej služby, študenti nájdu na webových stránkach aos.sk, unob.cz a vojak.mil.sk.


Akademický rok začal ...Akademický rok začal ...Akademický rok začal ...

Autor: rotný Alojz MIKULA, Regrutačná skupina Prešov , Foto: rotný Alojz MIKULA, Regrutačná skupina Prešov - Dátum: 25.10.2017
Čítanosť: 26169
Verzia pre tlač

Skočiť na menu