Výcvik v preprave po železnici


Výcvik v preprave po železnici

Na základe plánu prípravy na mesiac september, vykonali v dňoch 26. a 27. septembra 2019 príslušníci Práporu podpory velenia výcvik v preprave po železnici. Uvedený výcvik bol vykonaný v spolupráci s Národným centrom vojenskej dopravy, ktorý zastrešuje problematiku vojenských prepráv na Slovensku a v zahraničí. Výcvik prebiehal dva dni.

V prvý deň výcviku bola vykonaná teoretická príprava na učebni, kde sa vojaci oboznámili s bezpečnostnými opatreniami pri výcviku a jednotlivých činnostiach pri vagónovaní, so zásadami pri navádzaní techniky, činnosťou jednotlivých funkcionárov pri zabezpečovaní vlakových prepráv.

Druhý deň výcviku prebiehal na železničnej stanici v Trenčianskej Teplej. Riadiaci zamestnania, kapitán Alexander Tuba, riadil praktický výcvik, ktorý prebiehal na štyroch pracoviskách. Jednou z výcvikových úloh bola výstavba rampy UNOR – univerzálna nakladacia oceľová rampa, ktorej výstavbu riadil rotný Peter Uhlík.

Po výstavbe rampy nasledovala skúška v podobe prechodu nákladnej techniky cez vagóny, ktorú navádzali v rámci výcviku príslušníci práporu.


Výcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železnici
1 2 >>

Autor: npor. Mgr. Ľuboš DETKO , Foto: npor. Mgr. Ľuboš DETKO - Dátum: 27.09.2019
Čítanosť: 4903
Verzia pre tlač

Skočiť na menu