Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Deň otvorených dverí na letisku Sliač


Deň otvorených dverí na letisku Sliač

Je sobota 22. októbra 2016. Pre niekoho celkom obyčajný jesenný deň. Pre tých čo sa rozhodli prísť na deň otvorených dverí na letisku Sliač tento deň určite nebol až taký obyčajný. Krásne slnečné ráno vítalo na Sliači nielen leteckých nadšencov, či odbornú verejnosť, ale aj malých zvedavcov s rodičmi, ktorí s očakávaním čakali v odletovej hale letiska na  avízované prílety  lietadiel. Takto by sa dal v skratke charakterizovať začiatok podujatia pod názvom Letisko Sliač, a.s. a Letecká základňa Sliač spoločne predstavujú letisko verejnosti.

Organizátori podujatia - Letisko Sliač a.s. a Letecká základňa Sliač predstavili letisko tak ako ho laická ale i odborná verejnosť ešte nepozná. Súčasťou prezentácie letiska bola ukážka priestorov spoločnosti Letisko Sliač a.s. pre odlety, prílety lietadiel na súkromné ale i komerčné účely pre prepravu osôb ale i materiálu. Návštevníci mali možnosť sledovať jednotlivé prílety lietadiel všeobecného letectva. Celkovo ich na podujatie priletelo až 24 z rôznych kútov Slovenska. Nechýbali statické ukážky civilnej a vojenskej leteckej a pozemnej zabezpečovacej techniky. Neočakávaným prekvapením, ktoré návštevníkom takmer vyrazilo dych bol vzlet dvojice pohotovostných stíhačov MiG-29 z integrovaného systému obrany vzdušného priestoru NATO (NATINAMDS – NATO Integrated Air and Missiles Defence System).

V odletovej hale letiska prebiehali workshopy pre odbornú verejnosť.  Stretli sa tu zástupcovia slovenských leteckých škôl, výrobcovia slovenských lietadiel, predstavitelia slovenských aeroklubov a zástupcovia leteckej základne, ktorí zabezpečujú riadenie leteckej prevádzky civilných a vojenských lietadiel na letisku Sliač. Na aktivitu zavítali mnohí významní hostia nevynímajúc poslancov Národnej rady SR Igora Janckulíka a Radovana Baláža, či prezidenta Slovenského národného aeroklubu generála Milana Rastislava Štefánika Jána Mikuša.

Organizátorom sa podarilo pripraviť naozaj jedinečné podujatie. Svedčila o tom  nielen výborná atmosféra, záujem verejnosti o letectvo, ale aj fakt že sa tu stretli pri spoločnej diskusii predstavitelia civilných a vojenských subjektov slovenského letectva.

 


Deň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku SliačDeň otvorených dverí na letisku Sliač

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač, Ondrej Maliniak, Matej Janák - Dátum: 26.10.2016
Čítanosť: 4698
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share