Preskocit navigáciu

Seminár o fašistických represáliách vojny aj vo vzdušných silách


Seminár o fašistických represáliách vojny aj vo vzdušných silách

Dňa 29. novembra 2017 bol zorganizovaný v súlade s tematickým plánom spoločenskovednej prípravy vo výcvikovom roku 2017 aj vo veliteľstve vzdušných síl vo Zvolene seminár o fašistických represáliách 2. svetovej vojny na Slovensku. Aktivitu lektorsky zabezpečil pracovník oddelenia výchovných a kultúrnych činností z Personálneho úradu Liptovský Mikuláš Adrián Sipko. Problematika druhej svetovej vojny a udalostí Slovenského národného povstania je už po desaťročia pevnou súčasťou zamestnaní vlastenecko-etickej výchovy a spoločenskovedných seminárov profesionálnych vojakov ozbrojených síl.

Na aktivite v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vedenej náčelníkom Strediska kultúrno-osvetových činností, majorom Zdenkom Barancom, sa zúčastnili aj príslušníci podriadených jednotiek vzdušných síl. Prednáška historika bola zameraná na okolnosti vývoja na vojnovom Slovensku po 14. marci 1939, na odlišnosti fašizmu a nacizmu, prejavy aktívneho odporu v súvislosti s potláčaním povstania a na dôsledky represálií na slovenskú spoločnosť. Jednou zo skutočností, ktorú je potrebné si neustále pripomínať je, že národné povstanie Slovákov bolo po Juhoslávii druhým najväčším ozbrojeným vystúpením v Európe.

Cenným zdrojom informácií v nadväznosti na uvedené skutočnosti je pre všetkých záujemcov dostupná webová stránka osveta.mil.sk zameraná na tradície, výchovu, kultúru a symboliku slovenských ozbrojených síl.


111

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 05.12.2017
Čítanosť: 4440
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share