Preskocit navigáciu

Návšteva leteckého pridelenca obrany USA


Návšteva leteckého pridelenca obrany USA

Dňa 20. novembra navštívil vrtuľníkové krídlo letecký pridelenec obrany USA v SR podplukovník Gregory Christiansen, ktorý sa so svojim tímom zaujímal o nové vrtuľníky Black Hawk.  Delegáciu privítal veliteľ krídla plukovník Róbert Tóth. Na úvod vyzdvihol veľmi dobrú spoluprácu medzi americkou a slovenskou stranou počas výcviku personálu pri prechode na novú leteckú techniku.

Nasledovala prezentácia útvaru o histórii krídla, jeho hlavných úlohách, organizačnej štruktúre a vrtuľníkoch, na ktorých sa vykonáva súčasný letecký výcvik. Po tomto bode programu nasledovala voľná diskusia, kde sa obe strany dohodli na možnej vojenskej spolupráci v rámci cvičení v roku 2020.
Ďalej sa návšteva presunula na pracoviská technickej letky opráv a predpísaných prác v zrekonštruovanom hangári č.3. Tu delegáciu USA zaujímal vrtuľník UH-60M Black
a informácie o opravách a druhoch predpísaných prác na vrtuľníkoch, ako aj logistické zabezpečenie spojené s údržbou. Nasledovala prehliadka vrtuľníka Mi-17 LPZS s odborným výkladom.
Pri návšteve postupového trenažéra UH-60M veliteľ  oboznámil leteckého pridelenca s priebehom výcviku lietajúceho personálu na tomto zariadení. Trenažér bol zároveň posledným bodom programu.

Návšteva leteckého pridelenca obrany USANávšteva leteckého pridelenca obrany USANávšteva leteckého pridelenca obrany USANávšteva leteckého pridelenca obrany USANávšteva leteckého pridelenca  obrany USA

Autor: npor. Maroš Kövér , Foto: npor. Maroš Kövér - Dátum: 02.12.2019
Čítanosť: 11459
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share