Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2020
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Vyhlásenie o prístupnosti

Poľný výcvik z taktickej prípravy a prežitia


Poľný výcvik z taktickej prípravy a prežitia
Príslušníci práporu podpory velenia vykonali v dňoch od 19.2. do 21.2.2020 v priestoroch povodia Váhu na ostrove v Trenčíne zimný výcvik v poli, ktorého cieľom bola taktická príprava a prežitie v náročných zimných podmienkach.   
Hlavnými učebnými úlohami bolo zvýšenie praktických zručností pri výbere miesta a budovania prístrešku, príprava stravy v poľných podmienkach, základné pravidla hygieny v poli a improvizované spôsoby zakladania ohňa. Dážď a teploty ovzdušia okolo 0°C v prvých hodinách výcviku ihneď preveril nielen zručnosti vojakov, ale aj ich psychickú a fyzickú odolnosť. Druhý deň výcviku bol určený na vykonanie kontrolného cvičenia, počas ktorého boli vojaci preverení zo základných bojových zručností a vševojskovej prípravy (taktická, topografická, chemická, spojovacia, ženijná a zdravotnícka príprava).
Tento poľný výcvik dal vojakom neoceniteľné skúsenosti, ktoré budú môcť zužitkovať už v najbližšom intenzívnom výcviku na Tureckom Vrchu, ktorý bude vykonaný v mesiaci marec.

Poľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitiaPoľný výcvik z taktickej prípravy a prežitia

Autor: kpt. Ing. Michal HLOŽKA , Foto: kpt. Ing. Michal HLOŽKA - Dátum: 26.02.2020
Čítanosť: 5249
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share