Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

V taktickom krídle Sliač sa uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaru


V taktickom krídle Sliač sa uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaru

Dňa 1. júla 2020 sa v taktickom krídle Sliač uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaru. Novým veliteľom menovaným do funkcie veliteľa taktického krídla je plukovník Josef Hausner, ktorý v minulosti pôsobil na leteckej základni Sliač. Slávnostný akt sa uskutočnil za účasti veliteľa Vzdušných síl OS SR generálmajora Ľubomíra Svobodu. Pozvanie prijali aj primátori a starostovia okolitých miest a obcí, velitelia útvarov Vzdušných síl OS SR a bývalí velitelia leteckej základne Sliač.

V úvode slávnostného aktu sa prihovoril prítomným veliteľ Vzdušných síl OS SR. Vo svojom prejave na diaľku poďakoval predchádzajúcemu veliteľovi plukovníkovi Martinovi Kuterkovi za prácu a poprial mu veľa šťastia počas ročného štúdia v Spojených štátoch amerických. Veľa zdaru poprial aj novovymenovanému veliteľovi. Zdôraznil zložité obdobie, ktoré čaká nového veliteľa v súvislosti s príchodom novej generácie taktickej leteckej techniky a prestavbou infraštruktúry taktického krídla Sliač. Zároveň ocenil doterajšiu prácu skúseného technického personálu krídla. Na záver poprial prítomným veľa úspechov v pracovnom a osobnom živote.

Nasledoval symbolický akt prevzatia bojovej zástavy útvaru novým veliteľom taktického krídla. Po jej prevzatí sa plukovník Josef Hausner prihovoril prítomným už z pozície veliteľa taktického krídla Sliač. „Výmena veliteľa je dôležitým okamihom v histórií každého útvaru. Funkcia veliteľa taktického krídla Sliač znamená nielen veľkú poctu, ale aj  obrovsky záväzok, ktorý prináša množstvo nových povinností. Ako preberajúci veliteľ som si plne vedomý, že v tomto náročnom období budem  musieť čeliť veľkej zodpovednosti, ktorá bude na mňa kladená. Ak budeme pracovať ako tím, tak pevne verím, že sa nám spoločne podarí tieto výzvy zvládnuť“, podčiarkol vo svojom príhovore plukovník Hausner.

 Ceremoniál bol ukončený slávnostným pochodom a odnesením štátnej zástavy.


V taktickom krídle Sliač sa uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaruV taktickom krídle Sliač sa uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaruV taktickom krídle Sliač sa uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaruV taktickom krídle Sliač sa uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaruV taktickom krídle Sliač sa uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaruV taktickom krídle Sliač sa uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaruV taktickom krídle Sliač sa uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaruV taktickom krídle Sliač sa uskutočnil slávnostný akt prevzatia funkcie veliteľa útvaru

Autor: tk Sliač , Foto: tk Sliač - Dátum: 01.07.2020
Čítanosť: 3669
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share