Preskocit navigáciu

Uvedenie nového dekana vzdušných síl do úradu


Uvedenie nového dekana vzdušných síl do úradu

V stredu 18. mája 2022 navštívil veliteľstvo vzdušných síl vo Zvolene vojenský biskup Mons. František Rábek, ordinár OS a OZ SR, kde prišiel vymenovať nového vojenského dekana vzdušných síl.

Prvé kroky vojenského biskupa v sprievode generálneho vikára plukovníka Mons. Jozefa Michalova a nového dekana vzdušných síl kapitána Pavla Lukáča viedli k veliteľovi vzdušných síl generálmajorovi Róbertovi Tóthovi. Pri tejto návšteve sa prítomní dotkli mnohých aktuálnych spoločenských tém ako aj tém fungovania duchovnej služby.

Po tejto návšteve sa všetci odobrali do vojenskej kaplnky sv. Michala archanjela, kde počas slávnostnej svätej omše vojenský ordinár uviedol do funkcie nového dekana vojenského dekanátu vzdušných síl, ktorý do 30. apríla 2022 pôsobil ako vojenský kaplán na 2. brigáde Vzdušných síl vo Zvolene.

Tejto významnej udalosti sa zúčastnil aj bývalý dekan vzdušných síl plukovník Marko Trochan, ktorému vojenský biskup poďakoval za jeho dlhoročnú prácu v Ordinariáte OS a OZ SR. Pri tejto príležitosti mu spolu s generálnym vikárom odovzdali na pamiatku a ako prejav vďačnosti upomienkové predmety. Poďakovanie prišlo aj zo strany Generálneho štábu v podobe pamätnej – ďakovnej plakety, ktorú odovzdal bývalému dekanovi veliteľ vzdušných síl generálmajor Róbert Tóth.

Na záver nový dekan poďakoval všetkým prítomným za účasť na tejto slávnosti, za ich obetu a modlitby a vojenskému biskupovi za prejavenú dôveru zverením vojenského dekanátu do jeho rúk.


111122223

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 27.05.2022
Čítanosť: 2823
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share